Hund och allt det innebär

Home / Hund och allt det innebär

Hund och allt det innebär

Många av oss drömmer om att skaffa hund. Sällskapet av en intelligent varelse, som säkerligen kommer att avguda sin husse eller matte, är en lockande vision. Nu är det litet mer att tänka på för den som vill köpa en hund än det kanske i första ögonblicket verkar vara.Hund och saker att tänka på innan du skaffar en

Om du köper hund när den är liten valp, så bör du se till att vara hemma riktigt mycket de första fyra månaderna av valpens liv. Den är en som en bebis och behöver känna sig trygg och inte ensam. Dessutom hittar den naturligtvis på många hyss i början, när det kliar i tänderna efter bitbart material, och det är svårt att hålla inne kisset tills det är dags att gå ut. Då behöver den nya matten eller hussen vara hemma för att se till att allting är i sin ordning för den lilla valpen. Senare, när denna hund växt till sig, är det fortfarande viktigt att inte lämna den ensam mer än fem timmar om dagen. Det krävs alltså ofta av en familj att de olika familjemedlemmarna kan se till att hunden slipper vara ensam för mycket.

En hund för med sig kostnader

Faktiskt är köpet av en hund dessutom kopplat till kostnader, som inte går att undvika. Dels är det så klart foder, men också sjukförsäkring och veterinärbesök. Någonstans mellan 10000 och 15000 kronor om året brukar ägaren behöva räkna med. Det låter mycket, men utslaget på ett år är det inte så farligt om du är en övertygad hundälskare med tid för din kamrat.

Ytterligare tips för den som funderar på att skaffa hund är att noga tänka efter hur semestrarna ska organiseras med hund och vilken slags ras som passar just dig. Vad är det du kommer att göra tillsammans med din hund? Fundera och bestäm dig för en ras som passar ditt tempo. Om du är en människa som gärna tar det lugnt och går korta promenader så bör du undvika en hundras som har stort behov av motion för att må bra.